PrimeGrid
Please visit donation page to help the project cover running costs for this month

Toggle Menu

Join PrimeGrid

Returning Participants

Community

Leader Boards

Results

Other

drummers-lowrise
1) Message boards : Wieferich and Wall-Sun-Sun Prime Search : two different 750ti run times/utilization (Message 149730)
Posted 83 days ago by MindCrime
Not looking at your systems it’s possible one is being throttled due to high temps. I had one I cleaned that was doing the same thing. I use msi afterburner to look at the settings and set it to adjust the fan speeds and limits. Just a thought as you may already do that. Air flow is important and so is ambient temps around the pc.

Cheers



the slow one is running around 38-42c, the one completing them in 9k sec is at 50c. it's not a temp issue.

One thing i need to check is if there's a power limit on the slow one. Maybe it's pcie slot powered only, and the other has PSU power, can't remember.



correction it's 50c and 60c slow and fast respectively.
Slow one GPUz sensor numbers:
gpu clock 1175mhz
mem 1350mhz
load 74-78%
board power draw 33-35watts
"power consumption" bounces between 35-65% tdp
"perfcap reason" VOp <--- anyone familiar with this gpuz sensor output on an nvidia card?

fast 750ti gpuz
1293-1306mhz
1350mhz
63c
load 98-99%
power consumption 97% tdp
PerfCap Reason: Pwr/Vop - Pwr either usually former.
2) Message boards : Wieferich and Wall-Sun-Sun Prime Search : two different 750ti run times/utilization (Message 149729)
Posted 83 days ago by MindCrime
Not looking at your systems it’s possible one is being throttled due to high temps. I had one I cleaned that was doing the same thing. I use msi afterburner to look at the settings and set it to adjust the fan speeds and limits. Just a thought as you may already do that. Air flow is important and so is ambient temps around the pc.

Cheers



the slow one is running around 38-42c, the one completing them in 9k sec is at 50c. it's not a temp issue.

One thing i need to check is if there's a power limit on the slow one. Maybe it's pcie slot powered only, and the other has PSU power, can't remember.
3) Message boards : Wieferich and Wall-Sun-Sun Prime Search : two different 750ti run times/utilization (Message 149724)
Posted 83 days ago by MindCrime
I have two different 750tis running WW. I have one at home on win 7 that runs WW wus in about 9000 seconds (minimal cpu usage). I have one at my parent's, win 10, (staying here watching pets) that takes about 12,000 seconds (minimal cpu usage). I thought it might be a driver thing so I updated the driver on this one. i haven't seen one run through yet but before and after the driver update it was using about 75% of the gpu. I can't confirm the other one at home's usage but I'm confident it's near fully loaded, and that's why it beats it by about 25%

Parent's computer with 12k sec runtime: https://www.primegrid.com/show_host_detail.php?hostid=927554

Home computer with 9k sec runtime: https://www.primegrid.com/show_host_detail.php?hostid=525415

I see in the past that some win 7 machines were running slower but this is the opposite for me.
I reduced CPU tasks to see if it was a bottleneck and that doesn't seem to effect run times. Should I try to track down the driver the other is using?
[Return to PrimeGrid main page]
DNS Powered by DNSEXIT.COM
Copyright © 2005 - 2021 Rytis Slatkevičius (contact) and PrimeGrid community. Server load 3.04, 2.46, 2.09
Generated 20 Jun 2021 | 5:26:40 UTC