PrimeGrid
Please visit donation page to help the project cover running costs for this month

Sponsored by:

Hosted at and sponsored by Rackspace.

Join PrimeGrid

Returning Participants

Community

Leader Boards

Results

Other

drummers-lowrise
1) Message boards : Problems and Help : Errors with ATi Mobility 5870 (Message 31879)
Posted 2819 days ago by lkiller123
How would I know if I have the APP drivers successfully installed?

I've tried many times to install the drivers already.

By the way, the mobility 5870 is based on Juniper, which is basically a 5770. I think it should be compatible with OpenCL.
2) Message boards : Problems and Help : Errors with ATi Mobility 5870 (Message 31876)
Posted 2819 days ago by lkiller123
Just loaded up Primegrid on my laptop.

It has the latest Catalyst 11.1 suite, and all WUs fail in about 3 seconds.

Here is the host page:
http://www.primegrid.com/results.php?hostid=183562

How can I get rid of the errors?
3) Message boards : Problems and Help : PrimeGrid WUs reset (Message 31848)
Posted 2819 days ago by lkiller123
Ohhh, I see. Thanks for the info!
4) Message boards : Problems and Help : PrimeGrid WUs reset (Message 31837)
Posted 2820 days ago by lkiller123
I've noticed that PrimeGrid work units sometimes resets itself after suspending the project/GPU computing or restarting BOINC manager.

This does not occur in other BOINC projects, is there some tweaks to it to prevent this?
5) Message boards : Proth Prime Search : Heavy UI Interface Lag when PrimeGrid is running. (Message 31835)
Posted 2820 days ago by lkiller123
Thanks for the help guys.

I've solved the problem by putting a third GPU (9800GTX+) into the machine, and went with mfbabb2's solution.

I configured BOINC by using cc_config.xml, entering <ignore_cuda_dev>2</ignore_cuda_dev> in the options.

Works like a charm.
6) Message boards : Proth Prime Search : Heavy UI Interface Lag when PrimeGrid is running. (Message 31504)
Posted 2826 days ago by lkiller123
Oh well..

So there is absolutely no way around the lag?
7) Message boards : Proth Prime Search : Heavy UI Interface Lag when PrimeGrid is running. (Message 31477)
Posted 2827 days ago by lkiller123
This is normal for a high optimized GPU-app. If you check with "gpu-z" whilst running TPsieve or CWPsieve, you will see more than 95% utilization...


Yes I am aware of the efficiency that the application yields. But I noticed that other projects (F@H, Collatz) also utilizes around 98% of the GPU all the time.

Also, some of the other team members on XS does not have this issue, but they are currently crunching with ATi cards.

Do you have this issue?
8) Message boards : Proth Prime Search : Heavy UI Interface Lag when PrimeGrid is running. (Message 31461)
Posted 2827 days ago by lkiller123
Hey everyone,

I have a bad issue of graphical UI lag only when PrimeGrid is running. I can replicate this issue on my other computer as well.

The lag very distracting and forces me to pause PrimeGrid when I am using computer.

This does not happen on other GPU projects such as Folding@Home, Collatz Conjecture, and GPUGRID.

I am also alert that some other people does not have this issue.

I am currently running 2 GTX260s in one of my computer and 1 GTX 260 on my other computer.

What can I do to stop the lag? Any help would be appreciated.
9) Message boards : Number crunching : Proth Prime Search (Sieve) - GPU performance (Message 28713)
Posted 2879 days ago by lkiller123


Are you running more than one GPU in your computer? If not, this shouldn't be an issue. If you're running two GPUs, then BOINC will think you need 1.4 CPU cores just for the GPUs, and not run any CPU tasks on a core. But as long as the total that BOINC thinks it needs is less than 1.0, it doesn't have any effect on what gets run, or how much. Actual CPU usage is less than 5% of one core. The estimate really only seems to have any effect if it totals more than 1.0.

If you are running more than one GPU, and BOINC is idling a core because of that, the only way I know of correcting that is with app_info.


Yeah, you are right; I am running two GTX 260s in my system right now. Can you give me a hint on how to set the work units to free up a core for me?
10) Message boards : Number crunching : Proth Prime Search (Sieve) - GPU performance (Message 28670)
Posted 2879 days ago by lkiller123
Can someone give me an explanation?


It's a feature, not a bug. Seriously.

The Holy Grail of GPU computing is having an application that's so efficient that you have the GPU running at 100% utilization. Most apps, most good apps, can only drive the GPU at around 80% efficiency, more or less. That leaves enough of the GPU unused to do its normal screen stuff for the user's GUI.

The PPS-Sieve app is insanely efficient. On most systems it's capable of driving the GPU at 98 to 99 percent utilization. The downside of that efficiency is that there's not enough left over to drive the display without the lag being noticeable.


That's part of it, but since the Collatz application often runs at that level of efficiency, then the lag must be in part due to something else.



Yeah I am aware of its efficiency, but other GPU applications also runs my GPU like no tomorrow. Collatz and F@H frequently runs my cards at 98-99%. Oh also, the lag is not graphical, it actually lags the whole system. I am not being critical or anything, just trying to point it out. :)

By the way, is there any settings where I can set the CUDA applications to not free up 0.70 CPUs per work unit? I am asking so because I don't notice the Primegrid WUs to be using much of the core. I will be fine with something like 0.30 CPU reserved since I would like to free up a core to let the WCG app run.


Next 10 posts
[Return to PrimeGrid main page]
Copyright © 2005 - 2018 Rytis Slatkevičius (contact) and PrimeGrid community. Server load 3.11, 2.91, 2.91
Generated 21 Oct 2018 | 4:45:57 UTC